Pelgrim naar Pasen
Weken geleden fluisterde een stem; 'Thuisblijven is geen optie!'. Wat kon je anders, dan gaan, en zo verkoos je een onvoorwaardelijk afscheid van het jou vertrouwde. Nu slinkt de tijd, niet ver meer zijn de poorten van Jeruzalem. Pelgrims bevolken de wegen, één van hen draagt jouw naam. De lucht ademt vol verwachting, niemand doorgrondt waarvan. Christus weet het. Hij gaat zijn weg met ons, met jou, steeds dichterbij tot op zijn kruis tot in zijn graf tot op jouw huid tot in jouw hart. Omkeren is geen optie, onblusbaar is het verlangen om door te gaan.

Dichtbij

Home Home Volgende tekst Volgende tekst Print tekst Print tekst Uw liefde, HEER, zal over ons komen:      wij wachten, wij wachten op U.   Psalm 33:22 (Willibrordvertaling)
Ver is veilig. Is zitten in je hoofd. Is uitstellen. Is weten dat leven wagen is, maar nu nog niet. Is zeggen dat iedereen zijn eigen waarheid heeft. Is blijven waar je bent. Ver is vasthouden aan je jezelf. Dichtbij is liefde. Is het kloppen van je hart. Is omarmen. Is weten dat leven wagen is en vandaag geef je alles wat je hebt. Is zeggen in één weten zijn wij allemaal verbonden. Is gaan zo kwetsbaar als je bent Dichtbij is loslaten zonder voorbehoud en je leven vinden. Had Hij daar niet over gesproken, het voorgedaan.

Dichtbij